Mer om Annelie

Annelie arbetar professionellt med orientalisk dans, som dansare och danslärare, och undervisar och uppträder runtom i landet och i Europa. År 2014 vann hon tillsammans med Nefertari danstävlingen Artemide i Turin, Italien. Hon har även medverkat som dansare i kortfilmen ”ett öga brunt”, (visades på guldbaggegalan 2009), samt i E-types video ”Princess of Egypt” och har även varit bakgrundsdansare till den egyptiske artisten Saad på Berns, tillsammans med Nefertari. Annelie har många års erfarenhet av magdans i egyptisk stil och undervisar i orientalisk dans på ABF i Huddinge, Botkyrka och Västerås samt håller magdanskurser på friskvårdstimmar för kommunalanställda i Huddinge kommun.

Inom ramen för sitt företag DansFörFarao uppträder hon exempelvis vid kulturfestivaler runt om i landet, företagsevenemang, arabiska bröllop, skolor, vid födelsedagsfester, fester med orientaliskt tema, hotell, restauranger och vid olika kulturella evenemang. Såväl med typisk ”magdans” som egyptisk folkloredans – exempelvis saidi, baladi, mileya och gawazee. Dräkterna som används är skräddarsydda i Kairo.

I vissa av danserna används attribut, som t.ex. slöja, käpp, cymbaler eller Isis Wings. Dansshowen kan även kombineras med ett steppuppträdande om så önskas.

Den orientaliska dansen är oändligt variationsrik, och kan till exempel innebära en smäktande vacker oriental, en fräck shaabi, ett hett trumsolo, eller en tung käppsaidi. Därför gör dansen ofelbart festen till en succé.

 

Vill ni göra festen till ett oförglömligt minne för alla? Eller kanske ge bort ett uppträdande i present till jubilaren? Eller har ni behov av en kurs i magdans, zumba eller stepp, t.ex. till en möhippa eller kick-off?

 

Kontakta Annelie tel: 070-537 3993 eller via e-post: annelie.hultvi@telia.com